• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Bakgrundsbild © Anders Dahlbäck

BLI VOLONTÄR

Att vara volontär i en kvinnojour är viktigt, men också lärorikt. Vi söker alltid efter personer som är intresserade av att engagera sig inom jouren. Allt arbete inom jouren är ideellt och det är viktigt att dina värderingar stämmer överens med vår värdegrund. Tidigare erfarenheter av jourarbete är meriterande men den personliga lämpligheten väger tyngst.  

 

Nu rekryterar vi nya volontärer! 

Vad innebär det att vara volontär? 

Själva uppdraget innebär att svara i vår jourtelefon, chatt och mejl. Du förväntas ta två jourpass varje månad. Passet är förlagt till vardagskvällar, för närvarande onsdagar och torsdagar, kl 18.00-21.00.  Passet genomför du på vårt kansli, i Sundbybergs omnejd. Du kommer i ditt uppdrag hos oss möta kvinnor som blivit utsatta för våld i nära relation och som behöver stöd, råd eller kanske bara någon som lyssnar. Vi erbjuder även fortbildning. 

 

Innan du påbörjar ditt uppdrag kommer du att gå en grundutbildning. Den är förlagd till en helg och en vardagskväll. Nästa tillfälle är

den 7-8 december samt torsdag den 12 december 2019. Efter utbildningen kommer du ha kunskap om mäns våld mot kvinnor, processen som stödsökande går igenom och om samtalsmetodik. Du får även intern handledning och vägledning genomgående under din tid hos oss. 

 

Vem är du? 

Du behärskar det svenska språket flytande i både tal och skrift och har ett intresse för att arbeta för ett samhälle fritt från våld. Du bör vara över 20 år och kunna engagera dig i jouren tre timmar varannan vecka. Det är meriterande om du studerar till eller har en examen som beteendevetare, socionom, psykolog eller liknande.

 

Innan uppdraget startar kommer vi att begära ett utdrag ur belastningsregistret och du kommer få skriva under ett tystnadslöfte.

 

Vi är en relativt ny jour vilket betyder att vi är i ständig utveckling av verksamheten, du som volontär hos oss har därför stor möjlighet att påverka. Vi värdesätter god stämning och är en grupp med blandade erfarenheter och åldrar, vilket gör att vi har kul på jouren!

.

Är du intresserad av uppdraget och vill veta mer? Skicka intresseanmälan till: volontar@kvinnojourenisundbyberg.com